Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović danas je posjetila OIO SDA Kreševo, džemat Kreševo i općinu Kreševo. Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović održala je sastanak sa članovima Izvršnog odbora Općinske organizacije SDA Kreševo. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji na svim nivoima vlasti i razvojnim potencijalima općine Kreševo. Učesnici sastanka položili su cvijeće na Centralnom šehidskom mezarju u Kreševu.
Povodom službene posjete Kreševu, potpredsjednica Mahmutbegović održat će sastanak sa načelnikom općine Kreševo, g-dinom Renatom Pejakom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Kreševo, g-dinom Mirsadom Beganovićem.
 
Ovom prilikom potpredsjednica FBiH posjetila je i pogon za proizvodnju PVC- dijelova koji se koriste u domaćinstvu - Re Industrija d.o.o Kreševo. Proizvodi od Re Industrije su svestrana, visokokvalitetna i visokofunkcionalna rješenja za pakovanja, razvijena za najveće zahtjeve kupaca. Svi proizvodi se izvoze za zemlje članice EU, veliki su snabdjevač pvc-čepovima i plastičnim dijelovima ambalaže za LIDL.
 
"Ovom prilikom želim da se zahvalim potpredsjednici FBiH Meliki Mahmutbegović koja je danas posjetila Kreševo i razgovarala sa nama o budućim projektima važnim za našu općinu. Trenutno nama je jedan od prioriteta izgradnja Vakufskog centra u Kreševu, realizaciju ovog projekta započeli smo 2020.godine u saradnji sa MIZ Kiseljak, a do sada smo realizirali jedan dio izgradnje"-poručio je predsjednik Općinskog vijeća Kreševo Mirsad Beganović
 
Design by Denny