Danas je održana radni sadatnak OIO SDA Kreševo, AM SDA Kreševo sa članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije.

Današnji sastanka SDA Kreševo sa simpatizerima i članovima ove stranke predvodio je predsjednik SDA Kreševo Mirsad Beganović. Povod današnjeg sastanka su predstojeći izbori koji će biti održani 2. oktobra.

Mirsad Beganović je danas prisutne poselamio i pozvao članove da u narednom periodu pokrenu aktivnosti u svojim mjesnim zajednicama te je naglasio "Predstojeći izbori su od velike važnosti, vidimo kako opozicija ulaže sve napore i ne bira sredstva da ostvare svoje ciljeve, ali ne postavljaju sebi pitanje koja je cijena po našu državu Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost ostvarivanje njihovih clljeva. SDA je jasno od svog početka pa do danas ustrajna u borbi za BiH. Mi nećemo dozvoliti da prođe niti jedna ideja štetna po našu državu pa dolazila ona od stranih faktora ili onih koji nisu ni svjesni da svojim djeovanjem ugrožavaju glas i prava Bošnjaka. Ovim idejama jasno je stao u kraj naš predsjednik Bakir Izetbegović, naš predsjednik nije dozvolio ni vanjskom, a ni unutrašnjem faktoru da našu državu isporuči onima koji su je ne tako davno rušili, stoga Vas pozivam da na izborim podržite Bakira Izetbegovića jer mi moramo imati lidera koji će nas zastupati, ali i voditi u daljnim procesima i boribi za jendnakopravnost svi građana BiH. Također pozivam Vas da podržite i našu kandidatkinju za skupštinu SBK Belminu Fatić koja se nalazi na 11. mjestu SDA za skupštinu kantona, vrlo je bitno da Bošnjaci iz Kreševa u narednom mandatu imaju zastupnika u skupštini kantona koji će se zalagati za njihove interese neposredno i koji će moći iz prve ruke iznjeti sve probleme s kojima se susreću."

Beganović se ovom prilikom zahvalio profesorici Sebiji Izetbegovići na promotivnom materijalu koji je poslala ovoj općinskoj organizaciji.

GAZIR INFO

Design by Denny